in

Zwak Barcelona pakt dankzij Ter Stegen punt bij Celta

FC Barcelona is er niet in geslaagd om de uitwedstrijd bij Celta de Vigo te winnen. De ploeg van Ernesto Valverde speelde met 2-2 gelijk en bleef daardoor ongeslagen in La Liga.

Valverde gaf een aantal basisspelers rust met het oog op de bekerfinale van komend weekend. Zo zaten Messi, Suarez en Umtiti op de bank. Dat kwam het spel van de Catalanen niet ten goede. Toch werd het 0-1 dankzij een prachtige goal van Ousmane Dembele. Het was voor de Fransman zijn eerste goal in La Liga. Vlak voor rust kwam de thuisploeg echter langszij. Jonny tikte de bal binnen na een lage voorzet.

Na rust werd Celta alleen maar sterker. Barcelona moest vooral achteruit en gelegenheidsaanvoerder Ter Stegen voorkwam met een aantal mooie reddingen dat de schade groter werd. Nadat Lionel Messi werd ingebracht ging het weer wat beter en het werd zelfs 1-2. Alcacer tikte de bal binnen na een inzet van Paulinho. Maar ook deze voorsprong werd niet vastgehouden. Iago Aspas maakte de 2-2 nadat Ter Stegen de bal op zijn arm tikte. Eerder kreeg invaller Sergi Roberto een rode kaart. Hij stond pas 10 minuten op het veld.

Barcelona keert voor komend seizoen terug naar de VS

Samenvatting | Barcelona morst punten tegen Celta