in

”Jullie zitten voor altijd in mijn hart”

Andrés Iniesta nam zondagavond op emotionele wijze afscheid van FC Barcelona. De middenvelder speelde tegen Real Sociedad (1-0) voor het laatst in het  shirt van de Catalanen. 

FC Barcelona eindigde het seizoen met een 1-0 overwinning tegen Real Sociedad. Maar het duel in Camp Nou stond vooral in het teken van het afscheid van Andrés Iniesta. De middenvelder ging na tachtig minuten naar de kant en droeg zijn aanvoerdersband over aan Lionel Messi.

“Het is een moeilijke dag vandaag, maar het zijn 22 prachtige jaren geweest”, zei Iniesta tijdens de afscheidsspeech in een vol Camp Nou. De Spanjaard begon zijn carrière in 2002 onder Louis van Gaal en maakte eerder dit jaar bekend zijn contract in te leveren bij de Catalaanse club. “Het was een eer om dit clublogo te verdedigen en te vertegenwoordigen, voor mij het beste logo ter wereld.”

“Ik bedank mijn ploeggenoten, ik zal jullie allemaal heel erg missen. En dank aan de fans, voor al jullie liefde. Ik kwam hier als kind en ga weg als een man. Jullie zitten voor altijd in mijn hart.”

”Deze week heeft me sprakeloos gemaakt. Visca Barça, visca Catalunya en visca  Fuentealbilla.”

VIDEO | #7heChamp10ns & afscheid Andrés Iniesta

WK niet in gevaar voor Dembélé