in

Zaakwaarnemer Laudrup onthult waarom Eriksen niet bij Barça speelt

Christian Eriksen is momenteel misschien wel één van de meest gewilde spelers op de Europese velden. Ook FC Barcelona steekt niet onder stoelen of banken dat zij zeer gecharmeerd zijn van de Deen. Maar de grote vraag bij de fans van FC Barcelona is waarom de middenvelder van Tottenham Hotspur nog niet in Camp Nou speelt. Maar daar weet de zaakwaarnemer van Michael Laudrup het antwoord op.

Christian Eriksen stond afgelopen jaar meerdere keren in de belangstelling van onder andere FC Barcelona. De Catalanen kozen in januari echter voor Philippe Coutinho en daar was Eriksen niet blij mee.  En dus is Eriksen verrassend genoeg nog altijd speler van Tottenham Hotspur. Maar waarom?

Daar weet Bayram Tutumlu, de zaakwaarnemer van Michael Laudrup het antwoord op.  Tegenover het Deense BT laat Tutumlu weten  Eriksen vooral door zijn eigen zaakwaarnemer nog bij de Spurs speelt. ”Christian Eriksen nodigde me in septeber uit in Londen en vroeg me hoe ik bij een grotere club kon komen. Ik zei hem hem dat een grotere club hem wilde, FC Barcelona namelijk”, vertelde Tutumlu, die in Barcelona sprak met Bartomeu.  ”Toen ik Barcelona bezocht met mijn adviseur Evren Sahin en de eigenaar van Brøndby,  Jan Bech Andersen, en de president van Barcelona, Josep Maria Bartomeu, werd dat ons wel duidelijk. Bartomeu vertelde ons dat Christian Eriksen na Michael Laudrup de volgende ster van Denemarken zou worden.”

Tutumlu adviseerde Eriksen tijdens het gesprek in september. ”Ik vertelde Christian Eriksen ook dat Barcelona op zoek is naar meer dingen als ze een speler kopen, niet alleen hun voetbalkwaliteiten. Barcelona koos voor Coutinho vanwege Eriksen’s zaakwaarnemer(Martin Schoots)”, onthulde Tutumlu. ”Ik heb Eriksen gezegd dat als hij naar een grotere club wil gaan, hij niet verder moet gaan met zijn huidige zaakwaarnemer.”

Laudrup’s zaakwaarnemer liet tijdens het interview ook weten wat er voor nodig is om een transfer te maken.  ”Als zaakwaarnemer moet je contact hebben met de grote club.  Ik heb dat altijd gedaan. Nu doet mijn zoon dat, maar vraag Jan Beck Andersen maar. Toen wij drie dagen in Barcelona waren, heb ik alleen mijn telefoon hoeven dragen.  Goed contact is gewoon erg belangrijk”, herhaalde Tutumlu.  ”Eriksen weet wie er gefaald heeft. Niet hij, maar zijn zaakwaarnemer.  Ik hoop dat zijn vader hem wel bij Barcelona kan krijgen. Ik ken hem persoonlijk niet, maar het lijkt me een goede man. ”

 

Barcelona B in degradatiegevaar na nederlaag bij Huesca

Barcelona keert voor komend seizoen terug naar de VS