in

‘Zaakwaarnemer De Jong deze week om tafel met Ajax’

De Jong FC Barcelona

Frenkie de Jong wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. De middenvelder, die woensdag met Ajax in de voorronde van de Champions League speelde tegen Sturm Graz, is op de hoogte van de interesse vanuit Barcelona. Mundo Deportivo weet donderdag te melden dat de zaakwaarnemer van De Jong deze week om tafel gaat met Ajax over een mogelijke transfer.

Ali Dursun, de zaakwaarnemer van de talentvolle speler, zal volgens de krant zaterdag met Marc Overmars praten over een mogelijke transfer. In een eerder stadium gaf de technisch directeur van Ajax al aan dat De Jong niet weg mag. Toch liet Overmars woensdagavond blijken dat de deur op een kier staat. ”Er moet nu eerst wat geld binnenkomen”, zei Overmars op de vraag of er nog spelers bij kwamen. Barcelona blijft vooralsnog geduldig afwachten en hoopt dat Dursun op Overmars in kan spelen. Mocht het de Catalanen niet lukken De Jong in de zomer aan te trekken, dan wil de club een deal sluiten voor 2019.

De Jong speelde woensdag tegen Sturm Graz als verdediger, maar heeft niet de intentie om daar het hele seizoen te blijven spelen. De middenvelder liet na afloop van het Champions League-duel weten dat hij op de hoogte is van de interesse van Barcelona. “Ik ben gewoon speler van Ajax, dus op dit moment kan ik er heel weinig over zeggen”, zegt De Jong voor de camera van Voetbal International. “Natuurlijk is er wel interesse, dat heeft iedereen wel door. Maar zoals ik zeg: ik ben nu speler van Ajax.”

VIDEO | Malcom ontmoet nieuwe teamgenoten in de VS

Ikea Malcom

IKEA dolt met AS Roma na mislukte transfer Malcom