BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Xavi optimistisch over clasico: ”Ik denk dat Barça beter is”

''Messi is de plaag van Real Madrid''

Xavi Hernández is optimistisch over een goede afloop van de clasico voor FC Barcelona.  De voormalig speler denkt dat de Catalanen momenteel beter zijn dan Real Madrid. Bovendien ziet de voormalig speler van Barcelona Lionel Messi als het grote gevaar voor de Madrilenen zaterdagmiddag. 

”Ik ben erg optimistisch. Ik denk dat Barcelona beter is dan Real Madrid, al hebben zij afgelopen week wel een titel gewonnen waarmee het vertrouwen is gegroeid”, zo vertelt Xavi in een interview met Mundo Deportivo. De voormalig speler denkt dat Valverde een goed plan heeft om de Madrilenen af te stoppen. ”Ik zie Barcelona in staat om de wedstrijd te winnen en bovendien de wedstrijd te domineren.  Valverde heeft veel balans in het elftal gekregen. Tijdens de laatste wedstrijden heeft hij ervoor gekozen om een extra middenvelder op te stellen. Dat betekent dat hij de bal wil hebben en de wedstrijd wil domineren.  Real Madrid heeft dat ook met Isco, maar ik denk dat de spelers van Barcelona het domineren beter kunnen dan die van Real Madrid.”

Xavi Hernández verwacht dat Lionel Messi zaterdag de grote plaag voor Real Madrid gaat worden. ”Messi is in de afgelopen tien jaar  het struikelblok van de Madrilenen geweest.  Real heeft daar veel onder geleden. Bovendien heeft Bernabeu veel respect voor hem”, zegt Xavi. ”Hij heeft daar de laatste jaren het verschil gemaakt.  Hij heeft er altijd gescoord en is in staat om te doen wat hij wil.  Als hij gemotiveerd is dan heeft Barcelona veel mogelijkheden om de clasico te winnen.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like