BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

WK-kwalificatie: Barça-spelers volop in actie

Volgend jaar zal het Wereldkampioenschap 2018 plaatsvinden in Rusland. De kwalificaties voor dat toernooi zijn inmiddels het kookpunt genaderd en voor veel landen zal het wel of niet plaatsen voor het WK afhangen van deze week. De afgelopen week stonden er al verschillende interlands op het programma. Veel spelers van Barça, die de goede start bij hun club een vervolg willen geven, dragen deze periode het shirt van hun land.

Gisteren kwamen onder andere Spanje, Kroatië en Turkije in actie. Spanje, dat zich tijdens de afgelopen kwalificatieronde al plaatste voor het WK, had geen kind aan het arme Albanië. Na een halfuur stond het al 3-0 voor de Spanjaarden en daarmee was de einduitslag al bereikt. Rodrigo, Isco en oud-Barça speler Thiago verzorgden de Spaanse productie. Namens FC Barcelona kwamen Gerard Piqué en Jordi Alba in actie. Voor Piqué werd het weer een zware troef. De verdediger, die afgelopen week zijn steun uitsprak voor de Catalaanse onafhankelijkheid, werd uitgefloten door de Spaanse aanhang. Begin deze week werd hij al bekogeld tijdens een trainingssessie.

Ook Arda Turan kende een vervelende avond in het shirt van Turkije. Voor zijn land stond de wedstrijd tegen IJsland op het programma. Het werd een nachtmerrie voor de Turkse ploeg. Na nog geen uur stonden de Turken al op een 0-3 achterstand. Dat was tevens de eindstand. Turan maakte na een uur plaats voor Emre Mor. Door de nederlaag is het WK definitief uitzicht voor de Turken. Daar kwam ook nog eens bij dat Turan door de eigen aanhang werd uitgefloten.

Ook Ivan Rakitic kwam gisteren in actie namens zijn land. De middenvelder stuitte met Kroatië op de nationale ploeg van Finland. Rakitic speelde de 90 minuten vol, maar kon er echter niet voor zorgen dat zijn ploeg de volle drie punten pakte. De Kroaten incasseerden in de ‘dying seconds’ de Finse gelijkmaker: 1-1.

Programma vanavond

Ook vanavond komen er verschillende Barça-spelers in actie. Voor Jasper Cillessen en zijn Nederlands Elftal staat er alweer een cruciale wedstrijd op het programma. De Oranjeleeuwen reizen af naar Wit-Rusland. De ploeg van Dick Advocaat is afhankelijk van wat Zweden doet tegen Luxemburg. Nederland staat op dit moment drie punten achter op de Zweedse ploeg en heeft daarnaast ook nog een veel slechter doelsaldo. Er moet vandaag dus met flink wat doelpunten gewonnen worden.

In de kwalificatiepoule van Nederland komt ook Frankrijk met Samuel Umtiti en Lucas Digne in de gelederen in actie. Voor Les Bleus staat er een uitwedstrijd tegen Bulgarije op het programma.

 

 

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like