BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Valverde voor drie seizoenen naar Barcelona’

Het is nog even wachten totdat de club bekend maakt wie de nieuwe coach van FC Barcelona gaat worden, maar alles wijst er op dat Ernesto Valverde de nieuwe trainer van de Barcelona gaat worden.

Het Spaanse Mundo Deportivo weet dat Valverde vanaf 1 juli begint aan zijn nieuwe avontuur bij FC Barcelona. De club liet na het duel met Eibar weten dat zij op maandag 29 mei de nieuwe trainer zullen presenteren.

De 53-jarige Valverde tekent volgens de Spaanse krant een contract voor 2+1 seizoenen. Dat betekent dat de club in het seizoen 2018-19 gaat evalueren. Bevalt het van beide kanten dan blijft de coach nog een seizoen. De coach van Athletic Bilbao neemt Jon Aspiazu, zijn huidige assistent, en Jose Antonio Pozanco naar Barcelona. Laatstgenoemde speelde in de jeugd van Barcelona, maar moest vanwege een blessure stoppen. Pozanco is momenteel de fysiek-trainer bij Bilbao.

Als Valverde geen extra oefenwedstrijden in gaat plannen dan maakt de coach op 22 juli tegen Juventus zijn debuut bij de Catalaanse club.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.