Uitstekende zege Femení in heenduel kwartfinale Champions League

FC Barcelona Femení heeft woensdagmiddag indruk gemaakt met een fraaie zege in de kwartfinale van de Champions League. In een zonnig Italië werd de Engelse grootmacht Manchester City met 3-0 verslagen. De halve eindstrijd lonkt.

Opvallend was dat Lieke Martens in deze belangrijke wedstrijd niet aan de aftrap stond. De aanvalster moest van trainer Lluis Cortés op de bank begonnen. Ze zag dat haar teamgenoten een prima eerste helft speelden, waarin de nodige kansen werden gecreëerd. Al was Manchester City bij vlagen ook dreigend. Het was Barcelona Femení dat tien minuten voor rust de leiding nam. Asisat Oshoala mocht aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied en de bal ging via de paal binnen.

In de tweede helft was het niet heel lang wachten op een doelpunt. Met een rake strafschop verdubbelde Mariona Caldentey de Catalaanse voorsprong in de 53e minuut. Een paar minuten later kregen de bezoekers ook een penalty en dus leek de 2-1 aanstaande. Maar doelvrouw Panos keerde de inzet van Chloe Kelly. Een zwaarwegend tegendoelpunt bleef Barcelona Femení bespaard. Na iets meer dan een uur spelen mocht Lieke Martens haar opwachting maken als vervangster van Graham Hansen. Met de Nederlandse aanvalster in het veld wist Barcelona Femení de uitgangspositie voor de return vlak voor tijd nog beter te maken. Jennifer Hermoso zorgde nog voor de 3-0.

De wedstrijd werd gespeeld in het Italiaanse Monza, vanwege de coronamaatregelen in Spanje. De return zal volgende week op dezelfde locatie worden afgewerkt.

Martens klaar voor City: ”Zal open wedstrijd worden”