Tandem Alba-Messi laat niets heel van Celta de Vigo

FC Barcelona heeft donderdagavond een demonstratie gegeven in het eigen Camp Nou.  De Catalaanse grootmacht wervelde over Celta de Vigo heen in de return van de achtste finale van de  Copa del Rey.  Lionel Messi werd de grote man aan de kant van Barcelona. Mede door twee treffers van de Argentijn werd het 5-0.

Barcelona, dat het voorlopig nog zonder aanwinst Philippe Coutinho moet doen,   moest donderdag de 1-1 uit de heenwedstrijd zien te verdedigen om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Copa del Rey. Een op papier lastig duel voor de Catalanen, maar dat bleek het vanaf de eerste minuut niet te gaan worden.

Barcelona wervelde in de eerste helft volledig over de bezoekers heen. Na een kwartier spelen stond de ploeg van Ernesto Valverde namelijk al op een 2-0 voorsprong. De tandem Alba-Messi was op volle toeren in het eerste kwartier. De vleugelverdediger was bij beide doelpunten de aangever en de Argentijn schoot beide keren met scherp tegen de touwen.

Barcelona bleef ook na het eerste kwartier volledig domineren en liet bij vlagen geweldig voetbal zien.   Als de ploeg volledig gas gaf dan creëerde het direct een kans. Na een half uur spelen was het weer de tandem Alba-Messi, maar deze keer was het de Argentijn die Alba met een geweldige pass bediende. Alba  zorgde met een klein tikje voor de 3-0.  Twee minuten later werd het duel door Luis Suarez definitief in het slot gegooid. De Uruguayaan  was alert op de verkeerde terugspeelbal van Sisto. Voor Suarez was het een koud kunstje om de vierde treffer van de Catalanen binnen te schieten.

Na de pauze was Ernesto Valverde  met zijn gedachte al bij het duel van komend weekend tegen Real Sociedad. Pique kreeg na de pauze rust en ook Lionel Messi kreeg na ruim tien minuten in de tweede helft zijn rust. Dembélé liet bij vlagen leuke versnellingen zien, maar grote kansen kreeg hij niet. Barcelona nam gas terug, maar scoorde nog één keer. Drie minuten voor het eindsignaal was het Rakitic die vanuit een hoekschop 5-0 raak kopte.

Barcelona plaatst  zich door de overwinning voor de kwartfinale van de Copa del Rey. De loting vindt vrijdag om 12.30 uur plaats.