in , ,

CryCry

Suarez over vertrek: ”Ik had het belletje van Koeman al verwacht”

Messi Suarez

Na zes jaar komt er een einde aan het succesvolle huwelijk tussen FC Barcelona en Luis Suarez. De Uruguayaan is slachtoffer geworden van een revolutie onder de nieuwe trainer Ronald Koeman. De spits voelde een noodgedwongen vertrek al aankomen.

”Ik had het belletje van Koeman al verwacht, want ik was gewaarschuwd”, vertelt Suarez op de persconferentie bij zijn afscheid. ”De club heeft veranderingen doorgevoerd en de coach rekende niet meer op mij. Dit soort dingen moet je accepteren in de voetballerij. Het werd uiteindelijk een gekke maand. Er zijn veel dingen verzonnen in de media, er is veel gelekt naar de pers. Er kwamen veel verhalen voorbij die mij kwaad maakten.”

Veel clubs toonden uiteindelijk interesse in de diensten van Suarez. ”Ik kreeg daarna gek genoeg veel aanbiedingen, maar ik wilde naar een club die qua niveau mee kan met Barcelona en Real Madrid. Dat is waarom ik voor Atlético heb gekozen. Het wordt gek om tegen vrienden en ex-teamgenoten te spelen, maar we gaan proberen er een mooie wedstrijd van te maken.”

Suarez bouwde bij Barcelona een bijzondere band op met sterspeler Lionel Messi. Volgens de Uruguayaan gaat dat niet veranderen door zijn transfer. “Toen ik hier arriveerde, zeiden ze allemaal dat ik voorzichtig moest zijn met Messi, omdat we allebei aanvallers waren en dus concurrenten. Maar iedereen weet hoe mijn band is met Messi. Ik ga naar een directe concurrent, maar bij Uruguay en Argentinië spelen we ook al tegen elkaar. Dit heeft geen effect op onze vriendschap.”

What do you think?

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

VIDEO: bekijk hier alle 198 doelpunten van Suárez in het shirt van FC Barcelona

De laatste dag van Luis Suarez bij FC Barcelona