in

Streep door de rekening: Dembélé mist treffen met Getafe

FC Barcelona en Ousmane Dembélé. De Fransman werd in de zomer van 2017 aangetrokken als opvolger van Neymar. Dat hij daar (nog) niet in is geslaagd, is een understatement. Dembélé wordt geplaagd door blessures. Ook de wedstrijd van vanmiddag tegen Getafe moet hij aan zich voorbij laten gaan.

Een uur voor de aftrap van het bezoek aan Getafe meldt FC Barcelona namelijk dat Dembélé een spierblessure aan zijn dijbeen heeft opgelopen. Een hard gelag voor de club en de speler. Dembélé was namelijk net hersteld van een hamstringblessure, die hem enkele weken aan de kant hield. De Fransman ondergaat morgen in Barcelona medische testen. Die moeten uitwijzen of hij wederom lang buitenspel staat.

https://twitter.com/barcasource/status/1177929814306672642?s=21

Afgelopen dinsdag maakte Dembélé zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen Villareal. Door de afwezigheid van Lionel Messi vanmiddag leek de Fransman af te stevenen op een basisplaats. Een streep door de rekening van Valverde. De trainer, die zijn krediet met de week minder ziet worden, kan namelijk ook al geen beroep doen op Messi en Ansu Fati.

Door de afwezigheid van Messi, Dembélé en Fati wordt de voorhoede van Barcelona gevormd door Pérez, Suárez en Griezmann.

https://twitter.com/fcbarcelona/status/1177929306040877057?s=21

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Barcelona en Neymar tegenover elkaar in rechtbank

Matig Barcelona worstelt zich bij Getafe naar eerste uitoverwinning en clean sheet