in

VIDEO: bekijk hier alle 198 doelpunten van Suárez in het shirt van FC Barcelona

Moest FC Barcelona wel in zee gaan met Luis Suárez? Dat er veel vraagtekens heersten rond zijn komst in de zomer van 2014, is een understatement. De Uruguayaan bewees zich in het shirt van Liverpool weliswaar als veel en makkelijk scorende speler, maar ging nog wel eens over de schreef. Ook in Barcelona werden zijn tegenstanders knettergek van hem. Dat weerhield Suárez in ieder geval niet van scoren. Doelpunten maken deed hij volop, vooral in zijn tweede seizoen. Met veertig treffers stootte hij ‘s werelds beste voetballers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo van de troon als topscorer van Spanje. Zijn laatste treffer tegen Bayern München was nummer 198 in dienst van Barça. Bekijk al zijn doelpunten in onderstaand filmpje nog eens terug.

Met zijn 198 doelpunten in in 283 officiële wedstrijden is hij de derde topscorer aller tijden van FC Barcelona. Hij kwam tegen Sevilla en Atlético Madrid, zijn nieuwe werkgever, het vaakst in actie: achttien keer. Tegen Atlético was hij in die achttien wedstrijden betrokken bij dertien doelpunten: acht keer als afmaker en vijf keer als aangever. Ook in de duels met Real Madrid, de grote rivaal van Barça en Atlético, kan hij goede cijfers overleggen. In zestien wedstrijden tegen de Koninklijke was hij elf keer trefzeker en bereidde hij vijf keer een doelpunt van een teamgenoot voor. In zijn eerste Clásico gaf hij een assist op Neymar, die met een geplaatst schot de score opende in Madrid.

Zijn favoriete tegenstander in het shirt van Barcelona was Valencia. In dertien wedstrijden scoorde hij twaalf keer en gaf hij zes assists. Zijn belangrijkste treffer maakte hij natuurlijk in de Champions Leaguefinale tegen Juventus in 2015. Bij een 1-1 tussenstand reageerde Suárez het adequaatst op een halve redding van Gianluige Buffon: 2-1. Uiteindelijk maakte hij voor de Catalanen 25 treffers in het miljardenbal. Hij vond het net ook in de strijd om de Europese Supercup en in de finale van de Wereldbeker voor Clubs.

Suárez haalt uit tijdens een bezoek aan Valencia, zijn favoriete tegenstander in het shirt van FC Barcelona. In dertien wedstrijden tegen Valencia vond hij maar liefst twaalf keer het net.
  • Is Luis Suárez de beste spits die ooit het shirt van FC Barcelona heeft gedragen?

    • Ja
    • Nee

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Emotionele Suarez: ”Ik ben trots op de afgelopen zes jaar”

Messi Suarez

Suarez over vertrek: ”Ik had het belletje van Koeman al verwacht”