BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Slinkse constructie moet Neymar naar PSG helpen’

Neymar Jr. is er inmiddels zeker van dat zijn transfer van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain financieel mogelijk is. De Europese media is er inmiddels van overtuigd dat de Braziliaan komende week vertrekt naar de Parijzenaren. De Franse club heeft echter een slinkse constructie voor de transfer van Neymar.

Het Braziliaanse medium Chuteira weet zaterdag namelijk te melden dat Neymar maandag mogelijk afreist naar Doha om een contract te tekenen bij Qatar Sports Investment, de eigenaar van Paris Saint-Germain. Neymar wordt daarmee de ambassadeur van het WK in 2022, dat plaats vindt in Qatar. Het Braziliaanse medium weet dat Neymar daar een bedrag van maar liefst 300 miljoen euro voor zal krijgen. Het bedrag waarmee hij zijn afkoopsom van 222 miljoen euro plus belastingen kan betalen. Daarmee zou PSG zelf buiten schot blijven.

Neymar zou inmiddels zijn teamgenoten op de hoogte hebben gebracht van zijn vertrek bij de club. Josep Bartomeu, voorzitter van FC Barcelona, liet vrijdag nog weten dat PSG de clausule zou moeten betalen als zij Neymar willen hebben, ”en geen cent minder”, zei de voorzitter.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.