Scheidsrechterlijke dwaling kost Barcelona de volle buit in Valencia

FC Barcelona is er niet in geslaagd om de concurrentie verder op achterstand te brengen. De Catalanen speelden zondagavond met 1-1 gelijk tegen de nummer twee van de Liga, Valencia. Een scheidsrechterlijke dwaling zorgde ervoor dat Barcelona niet met de drie punten naar huis gaat.

FC Barcelona moest in Mestalla aantreden met een iets andere formatie dan gebruikelijk. Door de vele blessures en de schorsing van Pique stond Thomas Vermaelen voor het eerst dit seizoen in de basis. De ploeg van Ernesto Valverde domineerde volledig in de eerste helft en kreeg in de openingsfase een grote kans via Paulinho. De Braziliaan zag zijn inzet over het doel getikt worden.

Echter kwam Barcelona in de eerste helft tot weinig kansen. Toch had Barcelona voor rust de grootste kans op de voorsprong. Sterker nog, Barcelona had met een 0-1 de kleedkamer in moeten gaan. Neto ging hopeloos in de fout bij de inzet van Messi, waardoor de bal ruim over de doellijn was, maar de arbiter kende het doelpunt niet toe.

Na rust stond er een heel ander Valencia op het veld. De ploeg was feller en creëerde meer kansen. Dat resulteerde halverwege de tweede helft in een doelpunt. Een flitsende aanval kon van dichtbij worden binnen getikt door Rodrigo. Thomas Vermaelen was te laat en Valencia stond op 1-0.

Barcelona kwam vervolgens niet in het spel dat de ploeg graag speelt. Mede door een scherp en hard Valencia kwam Barcelona niet meer voor het doel. Een moment van Lionel Messi zorgde er toch voor dat Barcelona alsnog met een punt uit Mestalla vertrekt. De Argentijn gaf een weergaloze pass op Alba, die vervolgens hard binnen volleerde.

Door het 1-1 gelijke spel blijft de voorsprong op Valencia vier punten. Concurrenten Atletico Madrid en Real Madrid komen op acht punten achterstand.