BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

De reden waarom Messi op de bank zit tegen Juventus

FC Barcelona heeft woensdagavond tegen Juventus aan één punt genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Ook een negatieve uitslag voor Sporting zou betekenen dat de Catalanen in de volgende ronde zitten. Barcelona moet het tegen Juventus het echter zonder Lionel Messi doen. Ernesto Valverde heeft zijn superster op de bank geplaatst. Maar waarom?

Ernesto Valverde heeft Lionel Messi voor het duel tegen Juventus op de bank geplaatst. Een grote verrassing voor de fans van FC Barcelona. En inmiddels een historische beslissing van Valverde. Messi begon namelijk op 15 oktober 2016 voor het laatst op de bank bij Barcelona. De sterspeler kwam echter toen terug van een blessure en viel in de tweede helft in.

Messi stond de laatste 61 duels in de basis voor Barcelona, maar waarom vanavond dan niet? Dat is volgens de Spaanse media simpel. Het was de keuze van Valverde. De coach weet dat de Catalanen in de laatste weken van 2017 een druk programma hebben. Daarom moet Messi rust krijgen, want zondag is de eerste grote test in de Liga tegen nummer twee Valencia.

Daarnaast is er in de afgelopen maanden ook bij Messi zelf het besef gekomen dat hij op zijn leeftijd niet alle duels meer kan spelen, zo weet Sport. Voorheen wilde Messi alle trainingen en wedstrijden bijwonen, maar om op het hoogste niveau te blijven acteren moet Messi zo hier en daar rust nemen. Afgelopen week sloeg Messi ook het duel met Nigeria al over. Wellicht is het een eerste stap van de Argentijn om zo af en toe een duel over te slaan.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.