Rakitic beslist eerste duel met Napoli

FC Barcelona Napoli
Bron: FC Barcelona

FC Barcelona heeft de eerste wedstrijd op Amerikaanse bodem gewonnen. In de eerste wedstrijd van het tweeluik met Napoli besliste Ivan Rakitic het duel tien minuten voor tijd en bezorgde de Kroat Barcelona een 2-1 overwinning. Samuel Umtiti zorgde voor het enige doelpunt van Napoli en Frenkie de Jong kwam halverwege de tweede helft in het veld.

FC Barcelona is geslaagd voor de eerste test van de ‘American tour’. Barcelona kende een moeilijke start in het Hard Rock Stadium, waarin Napoli in de eerste helft de betere ploeg was. Barcelona speelde in een veel te laag tempo en kon maar moeilijk aanvallers Griezmann en Suarez bereiken. Het leverde de thuisploeg via Mertens en Insigne de nodige kansen op.

Toch was het Barcelona dat vijf minuten voor rust op een verrassende 1-0 voorsprong kwam. Sergio Busquets plaatste vanaf 16 meter de bal in de verre hoek en bracht daarmee Barcelona op voorsprong. Maar lang kon de ploeg van Ernesto Valverde niet geniet van de voorsprong, want nog voor rust werkte Samuel Umitit de bal achter doelman Neto. De Franse verdediger kon de bal slecht verwerken, nadat debutant Junior Firpo slecht ingreep bij een schot van José Callejon.

Na de pauze was Barcelona een stuk scherper en trok het uiteindelijk naar zich toe. Tien minuten voor tijd werd een schot van Abel Ruiz nog gekeerd, maar met de afvallende bal wist Ivan Rakitic wel raad. De middenvelder zorgde voor de 2-1 overwinning. Het tweeluik met Napoli gaat zaterdagavond verder. Dan treffen beide ploegen elkaar in Michigan.

Piqué is duidelijk: ”Neymar is uiteindelijk degene zich moet uitspreken”

FC Barcelona - Napoli 2-1

Samenvatting | FC Barcelona – Napoli (2-1)