BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Rafinha op huurbasis naar Internationale

Rafinha Alcántara vervolgd zijn loopbaan in de Serie A.  De middenvelder van FC Barcelona gaat op huurbasis aan de slag bij Internationale, de nummer drie van de Serie A. De Italiaanse club heeft bovendien een optie tot koop in de zomer.

Barcelona en Inter waren al enkele dagen in onderhandeling over de transfer van Rafinha, maar de clubs hadden een verschil van vijf miljoen euro. Vrijdag kwamen de twee clubs uiteindelijk tot een akkoord. Rafinha wordt voor een half seizoen verhuurd aan de Italiaanse club.  Inter heeft in de zomer een optie tot koop voor 35 miljoen euro. Daarnaast kan Barcelona nog ééns drie miljoen euro ontvangen aan variabelen.

Mocht de nummer drie van de Serie A zich plaatsen voor de Champions League, dan  wordt de transfer  op 1 juli sowieso in werking gezet.  Inter neemt het volledige salaris  voor Rafinha over.

Rafinha  is momenteel in perfecte conditie. De middenvelder keerde onlangs terug van een negen maanden durende blessure.  In de komende maanden hoopt Rafinha blij Inter zijn plekje voor het WK in Rusland veilig te stellen bij de Braziliaanse selectie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.