in ,

‘PSG op de achtergrond al bezig met vervanger voor Verratti’

Marco Verratti blijft de internationale media maar domineren. De Italiaanse middenvelder wordt al tijden in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona. Als we de geruchten mogen geloven, ruilt Verratti zijn huidige werkgever maar al te graag in voor de Spaanse topclub. PSG lijkt echter niet welwillend tegenover een transfer te staan, maar neemt desondanks geen risico’s en richt zich al op vervangers. Zo heeft de club het oog laten vallen op één van de steunpilaren van de naaste concurrent, AS Monaco.

De Franse sportkrant L’Équipe meldt in de vrijdageditie dat PSG maar al te graag Fabinho als eventuele vervanger van Verratti naar de hoofdstad haalt. PSG is op de hoogte van de vertrekwens van Verratti, wat voor de Parijzenaren de hoofdreden is om de onderhandelingen met AS Monaco over een overstap van Fabinho te versnellen. De Braziliaanse middenvelder maakte vorig jaar een uitstekende indruk en was een grote steunpilaar van de succesvolle club. De Monegasken werden landskampioen en behaalden de halve finale van de Champions League, waarin Juventus een maatje te groot bleek.

Fabinho zou een overstap naar de hoofdstad wel zien zitten, aldus L’Équipe. Het jawoord van de speler zou de onderhandelingen tussen de clubs moeten versnellen. Er liggen echter meer kapers op de kust. Het spel van Fabinho heeft ook de interesse gewekt van Atlético Madrid. De Spanjaarden zouden volgens de Spaanse krant 35 miljoen euro over hebben voor de speler. De club kreeg echter een transferban opgelegd voor het komende halfjaar, wat betekent dat Fabinho pas in de winter van 2017 in actie mag komen. Het is de vraag of de speler tot die tijd wil wachten.

Vandaar dat het team van Unai Emery de beste papieren heeft. PSG zou zo’n 42 miljoen euro over hebben voor Fabinho, een bedrag dat voldoende zou moeten zijn om Monaco te overtuigen. Een overstap van Fabinho naar PSG zou de transfer van Verratti naar Barça moeten versnellen. Met de Braziliaan hebben de Fransen een vervanger namelijk binnen

‘Smaakmaker Spanje U21 in beeld bij Barcelona’

Barcelona verlengt met Gerard López en Gabri