in

Prinicipe-akkoord tussen FC Barcelona en spelers

FC Barcelona

Er is een akkoord! FC Barcelona heeft met de vertegenwoordigers van de spelers en stafleden een principe-akkoord gesloten over de verlaging van de salarissen. De club gaat met de verlaging van de salarissen zeker 172 miljoen euro besparen.

De club bespaart met het akkoord een totaal aan 122 miljoen aan vaste salarissen en vijftig miljoen euro aan bonussen. Het akkoord houdt in dat FC Barcelona de bonussen pas over drie seizoenen gaat uitkeren.

Voor FC Barcelona betekend het akkoord weer financieel lucht voor de komende periode. De spelers en staf moeten formeel het akkoord nog wel goedkeuren.

Barcelona zag vanwege het coronavirus de inkomsten flink kelderen, mede door de afwezigheid van toeschouwers bij wedstrijden. Spaanse media meldden eerder deze maand dat de club ongeveer 190 miljoen moest besparen op salariskosten om het hoofd boven water te houden. Pique, Ter Stegen, Frenkie de Jong en Lenglet gingen al akkoord met het verlagen van de salarissen. Zij kregen allen een nieuw contract.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Martens blij met PSV: ”Nooit eerder een Nederlandse club geloot”

Griezmann volley

Zien: Griezmann jaagt geweldige volley binnen