BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Pique vraagt faillissement aan voor gamebedrijf

Gerard Piqué kent niet een al te beste week. De verdediger werd afgelopen week tijdens het WK uitgeschakeld met Spanje. De staatskrant van Spanje weet bovendien donderdag te melden dat Pique ook afscheid moet nemen van zijn bedrijf Kerad Games.

Het bedrijf werd door Pique in 2011 opgericht en had 35 werknemers. Het bedrijf hield zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van games voor de smartphone. Het spel Golden Manager werd een groot succes met ruim 10 miljoen gebruikers. Na Golden Manager kwamen nog andere games naar de smartphone, maar die bleken niet succesvol. Weinig vernieuwing zorgde ervoor dat het bedrijf sinds 2015 al geen verslag meer deed van de financiële situatie. Marca weet donderdag te melden dat het bedrijf zo’n 2 miljoen euro verlies leed. Dat bleek fataal voor Kerad Games.

Of het bedrijf een doorstart krijgt is niet bekend. Pique hoeft zich echter geen zorgen te maken. De verdediger van FC Barcelona heeft naast Kerad Games nog een productiebedrijf, een brillenmerk, een E-sportbedrijf, verschillende restaurants in Barcelona en een bedrijf in waterflesjes.

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.