in

LOLLOL LoveLove

Piqué biedt vertrek bij Barça aan; Engelse interesse voor de verdediger

Pique vs Sevilla

Gerard Piqué staat in de belangstelling van het Engelse Fulham. Dat meldt het Spaanse Libero. De Londenaren, die deze zomer promoveerden naar de Premier League, hopen de 33-jarige verdediger te verleiden met een terugkeer naar Engeland. Van een eerste bod is echter nog geen sprake.

Een vertrek van Piqué bij FC Barcelona is niet onrealistisch te noemen. Na de 2-8 nederlaag tegen Bayern München afgelopen vrijdag meldde Piqué dat hij het zou accepteren als de Catalanen hem niet langer nodig hebben. FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu deed daar gisteren nog een schepje bovenop. In een interview met de officiële kanalen van FC Barcelona gaf de president aan dat slechts enkele spelers ‘niet verkoopbaar’ zijn deze zomer. Piqué behoort volgens Bartomeu niet tot dit rijtje en dus is hij komende zomer verkoopbaar gesteld door de Catalanen.

Een verhuizing naar Engeland zou voor Piqué niet nieuw zijn. Tussen 2005 en 2008 stond de verdediger al onder contract bij Manchester United. Daar kwam hij 12 competitiewedstrijden in actie. In het seizoen 2006-2007 werd Piqué uitgeleend aan Real Zaragoza. In 2008 keerde Piqué na vier seizoenen terug bij Barcelona, waar hij tot de dag van vandaag is gebleven.

What do you think?

Written by Jelle van Kerkhof

OFFICIEEL: FC Barcelona stelt Ronald Koeman aan als trainer

Koeman persconferentie FC Barcelona

Koeman: ”Ik wil Messi in mijn team en ik ga met hem praten”