BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Pique begrijpt twijfels Neymar: “Hij is nog maar 25”

Op de persconferentie voor de wedstrijd van Barcelona tegen Manchester United sprak Gerard Pique over zijn inmiddels beroemde ‘Se qued’ tweet. ‘Se qued’ betekent ‘hij blijft’, waarmee Pique doelde op Neymar en zijn mogelijke transfer naar Paris Saint-Germain.

Pique maakte op de persconferentie duidelijk dat het niet een officiële verklaring was, maar dat het zijn mening is: “Mijn wens en hoop is dat Neymar bij ons blijft, maar ik weet het niet. Degene die op de geruchten moet reageren is Neymar, want ik heb geen idee wat er gaat gebeuren.”

Pique begrijpt desondanks wel de twijfels van Neymar: “Hij is 25 jaar oud en zeer talentvol, dus ik snap dat hij nadenkt over zulke aanbiedingen. Een motief om naar PSG te gaan zou geld kunnen zijn of het sportieve project, maar ik denk dat beide niet het motief van Neymar is. Wat wel zou kunnen is dat hij de leider van een team wil zijn, wat bij ons natuurlijk Messi is. Zijn tijd als leider van Barcelona komt daarentegen nog wel, dus ik hoop dat Barcelona er alles aandoet om hem in de gelederen te houden.”

Naast Pique nam ook Javier Mascherano plaats op de persconferentie en ook hij werd gevraagd over de situatie rond Neymar: “Ik hoop net als ‘Geri’ dat Neymar blijft. De hele selectie heeft deze mening, want Neymar is erg belangrijk. Het is natuurlijk helemaal zijn eigen keuze, maar wij proberen hem daar zo goed mogelijk over te adviseren.”

De nieuwe coach Ernesto Valverde kwam tevens aan bod, hierover zei Mascherano het volgende: “Zijn ideeën waar we tot nu toe op trainen komen overeen met hoe Athletic Bilbao onder zijn hoede speelde. We willen agressief zijn, hoog en intensief druk zetten, hoog voetballen en veel balbezit hebben. Het enige verschil met ons en Athletic is dat wij spelers hebben die beslissend kunnen zijn.”

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.