in

Pep Segura nieuwe manager sportzaken bij Barcelona

Pep Segura is de nieuwe manager sportzaken bij FC Barcelona. Dat maakte de club woensdag bekend via officiële kanalen. Volgens Sport wilde de club eerst Jordi Cruijff aanstellen als manager sportzaken, maar hij koos voor een avontuur bij Maccabi Tel Aviv.

Josep Segura begon in 1997 bij FC Barcelona en coachte destijds Juvenil A. Na verloop van jaren klom hij steeds verder op de ladder omhoog. Zo werd hij onder meer technisch manager van prestatie en scouting. Dit deed hij tot en met 2005.

Zijn 2e periode bij de club begon in 2015. Hij werd bij de club technisch secretaris. Met zijn nieuwe taak als manager sportzaken zal Segura verantwoordelijk worden voor het sport management van het hele voetbalgebied bij Barcelona. Die functie had Andoni Zubizarreta voorheen. Zijn functie werd tot vandaag niet ingevuld. Segura zal de verbinding zijn tussen jeugd en het eerste elftal bij Barcelona.

José Mari Bakero krijgt ook een functie bij Barcelona. Hij krijgt de volledige leiding over Barcelona B en twee jeugdteams uit de hogere categorieën. Jordi Roura blijft de lagere afdelingen van de club onder zijn hoede houden. De drie eindverantwoordelijken op voetbalgebied moeten ervoor zorgen dat de Catalanen in de komende jaren weer meer doorstroom krijgen uit de jeugd naar het eerste elftal.

Voor technisch directeur Robert Fernandez zal er weinig veranderen. Hij zal dezelfde taken blijven uitvoeren die hij tot op heden ook al deed.

Speeldata Supercup bekend: eerste Clasico’s begin augustus

Pique crasht uit buggy in de woestijn