in , ,

Oranje Leeuwinnen in WK-finale ten onder tegen Amerika

De Oranje Leeuwinnen mogen zich geen wereldkampioen noemen. Het elftal van bondscoach Sarina Wiegman ging zondagmiddag in de finale met 2-0 ten onder tegen Amerika.

Barcelona-speelsters Stefanie van der Gragt en Lieke Martens stonden aan de aftrap bij Nederland. Laatstgenoemde was een twijfelgeval door een teenblessure, maar de aanvalster bleek fit genoeg. Nederland hield het in de eerste helft goed vol. Amerika was zoals verwacht de betere ploeg, maar de Leeuwinnen bleven goed op de been. Keepster Sari van Veenendaal zorgde er met enkele goede reddingen voor dat het bij de rust nog 0-0 stond.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Amerika had veel balbezit, maar deed er weinig mee. Na een uur spelen ging het echter mis voor het Nederlands elftal. Stefanie van der Gragt maakte een overtreding in het strafschopgebied en na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip van de Amerikanen. Rapinoe bleef kalm en schoot de bal in de rechterhoek. Vlak daarna moest Oranje opnieuw een doelpunt incasseren. Ditmaal was het Lavelle die met een zuiver schot het net wist te vinden. Dit bleek het beslissende moment in de wedstrijd. Sari van Veenendaal voorkwam met een aantal prima reddingen dat Amerika nog uitliep naar een grotere voorsprong.