in

Ontevreden Pique last spoedberaad met selectie in

FC Barcelona wist dinsdag met slechts een minimale marge te winnen van Villarreal (2-1). De Catalanen wisten in het eigen Camp Nou opnieuw niet te overtuigen voor de fans die hun club al twee keer zagen verliezen in de Liga. En dus last Gerard Pique, een van de aanvoerders van Barcelona, een spoedberaad in met de selectie.

De Spaanse sportkrant AS weet te melden dat Gerard Pique vanavond een etentje heeft georganiseerd met alleen de selectiespelers van FC Barcelona. De spelers kunnen tijdens het diner vrij praten over de minicrisis bij Barcelona. Coaches en de rest van de staf zijn niet aanwezig.

Barcelona verloor dit seizoen de openingswedstrijd in de Liga van Bilbao en afgelopen week ging Barcelona hard onderuit bij Granada. Bovendien zijn de fans absoluut niet te spreken over het vertoonde spel en de positie op de ranglijst.

Pique kritisch

Een onherkenbaar Barcelona wist dinsdag in een midweekse speelronde met veel moeite te winnen van Villarreal. De bezoekers waren bij vlagen in Camp Nou de betere ploeg. Pique was na afloop de enige speler die kritisch naar de situatie kijkt. ”Ik weet dat de fans een mening hebben, maar ik denk dat we er niet te veel aandacht aan moeten besteden. Wij zijn ook maar mensen en willen het liefst ook dat we iedere wedstrijd met 4-0 winnen, maar dat gaat niet altijd”, zei Pique na afloop.

”De voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft ons niet geholpen”, zegt een kritische Pique. ”We hebben maar weinig trainingen kunnen doen en we hebben veel gereisd. Bovendien hebben we een aantal blessures en zijn een aantal spelers nog niet fit. Maar goed, we zijn Barcelona en mogen geen excuus hebben. Er zijn spelers die beter kunnen, maar het zit er nu niet in.”

Toch denkt Pique dat Barcelona er weer bovenop komt. ”ik speel hier nu 11 jaar en in die 11 jaar hebben we acht titels gepakt en ook dit jaar verwacht ik dat we weer tot het einde mee gaan doen.

Lionel Messi, Arthur Melo, Sergio Busquets

Samenvatting | FC Barcelona – Villarreal (2-1)

Opnieuw pech voor Barcelona: Messi loopt liesblessure op