in

NBA All-Star Pau Gasol levert flink in voor terugkeer naar Barcelona

Pau Gasol FC Barcelona

Groot transfernieuws vandaag bij FC Barcelona. Niet vanuit Camp Nou, maar enkele tientallen meters verderop was vandaag het grote nieuws. De Catalanen halen namelijk 20 jaar na zijn vertrek NBA-legende Pau Gasol (40) terug naar de Catalaanse hoofdstad.

FC Barcelona kwam dinsdag met groot transfernieuws, maar helaas niet bij de voetbalafdeling van de club. Voor het basketbalteam heeft de club zich namelijk versterkt met het jeugd product Pau Gasol, die de afgelopen 20 jaar vele successen boekte in de NBA, de grootste basketbalcompetitie van de wereld. Gasol won onder meer twee keer de NBA-titel met de LA Lakers en werd zes keer verkozen tot NBA All-Star speler.

https://twitter.com/FCBbasket/status/1364275754222125069

Bij FC Barcelona moet Gasol, die tot het einde van het seizoen tekende bij FC Barcelona Bàsquet, de ploeg helpen aan de EuroLeague en gaat de Catalaan zich klaarstomen voor de Olympische Spelen.

Salaris

Voor het Salaris komt de NBA-legende niet naar Barcelona. Eerder deze werd gespeculeerd dat Gasol voor niets naar Barcelona komt, maar dat staat de wetgeving niet toe.

De ACB en de Associatie van professionele basketballers hebben bepaald dat spelers ouder dan 26 jaar een minimumsalaris van 68.337 euro bruto in de Endesa League moeten krijgen

Aangezien hij slechts voor vier maanden en zes dagen (iets meer dan een derde van de campagne) heeft getekend, zal Pau Gasol ongeveer 30.000 euro bruto ontvangen, zo weet Sport te melden. Dat wil zeggen minder dan 6.000 euro netto voor elk van deze vier maanden plus de maand februari, waarin hij zijn contract tekende.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Suarez haalt uit: ”De trainer mist me in ieder geval niet”

Barcelona toont herstel met ruime zege op laagvlieger Elche