in ,

Messi zorgt met twee doelpunten voor eenvoudige overwinning Barcelona

FC Barcelona heeft ook in de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen de schade beperkt weten te houden. Een zwak Barcelona rekende in Vitoria eenvoudig af met Deportivo Alavés. Lionel Messi nam beide Catalaanse doelpunten voor zijn rekening.

FC Barcelona is nog altijd niet op volle oorlogssterkte. De Catalanen willen zich, na de komst van Dembélé, komende week verder versterken. Het matige Barcelona van de afgelopen weken was ook weer zichtbaar tegen Alavés. Het was de minimale tegenstand van de thuisploeg waardoor Barcelona uiteindelijk eenvoudig met 2-0 won.

Echter bleef het voor Barcelona bij de zoveelste Messi-show. De Argentijn schoot pas in de tweede helft met scherp, nadat Barcelona in de eerste helft veel moeite had om door de defensieve muur van Alavés te komen. Bovendien wist Messi in de eerste helft een strafschop niet te benutten voor Barcelona.

Na 55 minuten was het wel raak voor de aanvaller van Barcelona. Een voorzet van Alba kon door Messi opgepikt worden. Een seconde later zag de doelman van Alavés de bal achter zich in het doel belanden. Een schot van Messi werd van richting veranderd. Tien minuten laten was het weer raak voor Messi. Deze keer ging de defensie van Alavés zelf in de fout en kon de Argentijn heel eenvoudig zijn tweede van de avond maken.

Barcelona heeft na twee speelrondes zes punten. De internationals vliegen komende weer naar hun land voor interlandverplichtingen. Barcelona hoopt in de komende dagen zich nog te versterken met enkele spelers.