in ,

Messi trefzeker bij Argentijnse oefenzege op Nicaragua

Met dank aan de recent geboekte resultaten begint Argentinië volgende week in tegenstelling tot de afgelopen edities van de Copa América niet als favoriet aan het toernooi. In aanloop naar het toernooi in Brazilië tankte de ploeg van Lionel Messi vannacht toch nog wat vertrouwen. Argentinië won vrij gemakkelijk van Nicaragua: 5-1.

De oefenwedstrijd tegen Nicaragua was pas Lionel Messi zijn tweede optreden in het shirt van zijn land sinds het desastreus verlopen WK in Rusland. De oefenwedstrijd in aanloop naar de Copa América verliep beter dan zijn rentree tegen Venezuela in maart. Destijds lukte het Messi niet om zijn stempel te drukken, maar vannacht liet hij weer eens zien van onschatbare waarde te zijn. Met twee doelpunten binnen twee minuten zorgde hij ervoor dat Argentinië met een 2-0 voorsprong ging rusten.

Na 45 minuten zat Messi zijn wedstrijd erop. Hij werd afgelost door Dybala. Dankzij twee doelpunten van Lautaro Martínez en een van Pereyra liepen de Argentijnen uit naar een 5-0 voorsprong. Een rake strafschop van Nicaragua in de slotminuten zorgde voor de eindstand.

Copa América

Argentinië hoopt op de Copa América revanche te nemen voor de tegenvallende resultaten van de afgelopen jaren. Dat kan alleen door het toernooi te winnen. Dan zal het echter eerst de groepsfase moeten overleven. Argentinië begint het toernooi met een pittige wedstrijd tegen Colombia op 16 juni. Vervolgens zijn respectievelijk Paraguay en Qatar de tegenstanders in de groepsfase.