BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Messi speelt ook in een onafhankelijk Catalonië voor FC Barcelona

De fans van FC Barcelona hoeven voorlopig niet bang te zijn dat Lionel Messi vanwege de mogelijke onafhankelijkheid van Catalonië gratis vertrekt bij de koploper van de Liga.  Bronnen van de Spaanse sportkrant Sport melden namelijk dat er geen bijzondere onafhankelijkheidsclausule in het contract van de Argentijn in opgenomen.

El Mundo maakte vrijdagochtend bekend dat Lionel Messi een speciale clausule in zijn contract heeft staan waarmee hij gratis bij Barcelona kan vertrekken als Catalonië onafhankelijk wordt.    De clausule in het contract van Messi stelt dat de aanvaller alleen in het Camp Nou blijft, wanneer de club deel uitmaakt van het Spaanse, Engelse, Franse of Duitse competitiesysteem. De kans dat Barcelona niet in één van de Europese competities terecht kan is nihil

Maar dat  blijkt volgens de Spaanse sportkranten iets anders te liggen.  Messi  mag, net zoals iedere andere speler van Barcelona,  vertrekken als Catalonië onafhankelijk wordt en als de Catalanen niet meer in  het Spaanse, Engelse, Franse of Duitse competitiesysteem terecht kunnen.  Hier is geen speciale clausule voor opgenomen in de contracten van de spelers.

Bovendien klopt het verhaal over het vertrek uit de Liga niet als Catalonië onafhankelijk wordt.  Catalonië is namelijk onderdeel van de Spaanse voetbalfederatie. Aan de status van FC Barcelona veranderd er  niets, waardoor Barcelona gewoon in de competities van de UEFA en FIFA deel kan blijven nemen.  Daarbij komt ook nog eens dat de UEFA al jaren bezig is met een nieuwe competitie waarin de topclubs van Europa tegen elkaar strijden in een aparte ‘Super League’.

Volgens de Catalaanse media is het bericht van El Mundo de zoveelste poging om Messi uit balans te krijgen.  De ‘Madrileense’ krant probeert bezorgdheid te creëren bij Messi en de partijen tegenover elkaar te zetten. De Catalaanse media  blikt daarmee ook terug op de berichtgeving die onder andere El Mundo deed over Messi’s zaak met de belastingdienst.  Voorlopig lijkt een vertrek van Messi bij Barcelona  dus niet aan de orde.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.