in ,

Messi scoort er drie en brengt Argentinië naar het WK

Lionel Messi heeft er persoonlijk voor gezorgd dat zijn land Argentinië in de zomer kan schitteren op het WK in Rusland. In de kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador (1-3) zorgde de sterspeler van FC Barcelona ervoor dat de Argentijnen op de derde plaats in de groep eindigen.

De Argentijnen wisten dat ze aan een overwinning vrijwel zeker genoeg hadden om zich te plaatsten voor het WK in Rusland. De Argentijnen begonnen als nummer zes aan de laatste speelronde. Op ruim 2800 meter boven zeeniveau was Lionel Messi die uiteindelijk zijn ploeg naar het WK bracht.

De Argentijnen kenden tegen Ecuador een slechte start. Ibarra schoot na een minuut de thuisploeg op voorsprong. Maar tien minuten later begon de grote Messi-show. Op aangeven van Di Maria was het Messi die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Enkele minuten later was het al 1-2 door de Argentijn.

Na ruim een uur spelen was het wederom de kleine Messi die zijn ploeg verder op voorsprong bracht. De doelman was kansloos op de inzet van Messi. Met de 3-1 voor Argentinië was het duel beslist en plaatst Argentinië zich als nummer drie voor het WK in Rusland. Naast Brazilië wisten Uruguay en Colombia zich dinsdag ook te plaatsen voor het WK. Peru speelt play-offs.