BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Messi openhartig in interview: ”Ik injecteerde mezelf met hormonen”

''Huilen? Ik denk dat het tijdens de geboorte van mijn zoon Mateo was''

Al jarenlang is Lionel Messi één van de allerbeste spelers die we ooit op de Europese voetbalvelden hebben gezien.  De Argentijnse superster haalt iedere week een ongekend niveau bij FC Barcelona. Toch is er een periode geweest waarin het onzeker was of Lionel Messi wel mocht voetballen.  Groeiproblemen waren jarenlang het grote obstakel van Messi.  Hem werd zelfs verteld dat hij niet groter dan 1 meter 40 zou worden. In een interview met América TV is de Argentijn openhartig over die periode, blikt hij vooruit op het WK en  komt de echte familieman naar boven.

“Ik injecteerde mezelf met groeihormonen toen ik klein was”, verteld een openhartige Messi in het interview met het Argentijnse tv-zender. “Een keer per dag  stak ik het in een been. Ik begon er mee toen ik ongeveer elf jaar oud was. In het begin deden mijn ouders het, daarna leerde ik het. Het was als een potlood, een heel kleintje. Het deed  geen pijn en ik vond het na een tijdje maar normaal.” Voor Lionel Messi bleken de hormonen een uitkomst. De voorspelde 1m40 werden voor Lionel Messi door de groeihormonen uiteindelijk 1m70.

In hetzelfde interview kwam ook de familiemens Messi naar boven.   ”Door bij mijn familie te zijn, verdwijnt al het andere naar de achtergrond. Natuurlijk hou ik niet van verliezen of van gelijkspelen. Maar ik verwerk het op een andere manier. Er zijn belangrijkere zaken dan een resultaat. Ik heb geleerd dat niet altijd de beste kan winnen.”

Ook Messi’s privéleven wordt aangehaald in het interview.  Zo verteld de Argentijn wanneer hij voor het laatst moest huilen. ”Huilen? Ik denk dat het tijdens de geboorte van mijn zoon Mateo was. De geboorte van Thiago verliep wat moeizaam. De geboorte van Mateo was vervolgens een stuk soepeler. Daar was ik erg blij mee.  Het nieuws dat we vervolgens met Ciro nog een zoon zouden krijgen was voor mij een enorm gelukkig moment”, vertelde Messi. Thiago, Messi’s oudste zoon, speelt inmiddels voor FC Barcelona. ”Thiago vind het voetballen erg leuk. Hij speelt voor een kleine school van de club waarin kinderen van de spelers spelen.”

Tot slot polste de Argentijnse journalist  naar de kansen van Argentinië tijdens het WK in Rusland.   ”In elk deel van de wereld verwachten ze dat Argentinië wereldkampioen zal worden. Het is indrukwekkend”, aldus de Argentijn. ”Maar ik probeer van dag tot dag te leven en geen stappen over te slaan tot juni. Ik heb hier in Barcelona ook nog genoeg te doen.”

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.