in ,

Messi leidt Barcelona met 45e hattrick naar zege

FC Barcelona is weer een stap dichter bij de landstitel. Leganés werd in Camp Nou met 3-1 verslagen. Lionel Messi was de grote man met de 45e hattrick in zijn carrière.

De thuisploeg nam in de eerste helft meteen het initiatief. Dat leidde tot goede mogelijkheden voor Coutinho en Suarez. Ze vonden allebei de keeper van Leganés op hun weg. In de 27e minuut werd de score geopend. Lionel Messi schoot voor de verandering maar weer eens een vrije trap binnen. Vier minuten later verdubbelde de Argentijn zijn productie. Na een mooie steekpass van Coutinho maakte Messi de 2-0.

Het niveau viel in de tweede helft behoorlijk tegen. Barcelona kon niet doordrukken en het werd zelfs nog spannend. El Zhar schoot namens Leganés de aansluitingstreffer binnen. Vlak voor tijd viel de beslissing. Messi nam een hoge bal knap mee en vervolgens stifte hij de bal over de keeper van de gasten. De overwinning betekende de 38e LaLiga-wedstrijd op een rij waarin FC Barcelona ongeslagen bleef. Het record van Real Sociedad (1979/1980) is daarmee geëvenaard.

Domper voor Valverde: Busquets niet inzetbaar tegen Leganés

Samenvatting | Barcelona zet Leganés eenvoudig opzij (3-1)