BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Messi: ”Ik zou graag nog voor Newell’s willen spelen”

Lionel Messi sprak na lange tijd weer eens met de media. De Argentijn, die deze week met de nationale ploeg tegen Rusland speelt,  sprak met het Argentijnse TyC Sports over zijn toekomst, maar ook zijn rol binnen de selectie werd besproken. 

Lionel Messi werd enkele weken geleden de grote ster van de Argentijns selectie. Messi zorgde er namelijk persoonlijk voor dat Argentinië zich voor het WK in Rusland plaatste. Toch was het voor de Argentijnen tot de laatste wedstrijd enorm spannend. ”We konden niet afwezig zijn op het WK in Rusland”, zei Messi over een zeer moeizame kwalificatiereeks. ”Maar ik dacht persoonlijk dat we ons eerder zouden plaatsen.”

Messi verwacht wel dat Argentinië een loodzwaar WK tegemoet gaat. De sterspeler van Barcelona komt dan ook liever Spanje niet tegen in de groepsfase. ”Ik zou Spanje het liefst ontlopen want zij zijn een zeer goede ploeg”, erkend Messi. De ‘flo’ ziet de Spanjaarden dan ook als de grote kanshebbers op de titel. ”De kandidaten zijn zoals altijd Spanje, Brazilië, Duitsland en Frankrijk.”

Messi werd na zijn geweldige prestatie met de Argentijnse selectie op handen gedragen, maar de nationale ploeg kreeg voor die tijd ook veel kritiek. Vooral Messi kreeg veel kritiek. Spelers die goed bevriend met Messi zouden zijn kregen een plek binnen de basis, zo schreven de Argentijnse kranten. ”Het is een leugen dat ik bepaal wie er speelt. Mascherano, Biglia en Di Maria zijn wereldspelers. Dat ze zeggen dat zij spelen omdat ze mijn vrienden zijn is respectloos naar mij, maar ook zeker naar hen”, aldus de aanvoerder van Argentinië. ”Ik ben één van hun in het team. Ik doe net zoals hun mijn best als ik speel en ik heb het naar mijn zin in de nationale ploeg.”

Lionel Messi sprak tijdens het interview ook over zijn toekomst. De sterspeler van Barcelona zou in de toekomst nog graag voor Newell’s old Boys willen spelen, de plek waar Messi ontdekt werd. ”Ik zou graag nog voor Newell’s willen spelen. Het is een droom, maar ik weet niet wat er in de toekomst nog gaat gebeuren. Ik wil het graag, maar ik hoop nog jaren op dit niveau mee te kunnen.”

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.