Memphis Depay scoort bij officieus debuut FC Barcelona

Depay - FC Barcelona

Memphis Depay heeft zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona gemaakt. De ploeg van Ronald Koeman speelde zaterdag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Girona en daarin maakte Depay zijn eerste speelminuten. Mede door zijn doelpunt werd het 3-1 in het Estadi Johan Cruijff.

Barcelona begon Tarragona met een gemixt elftal. Zo speelden Pique, Dest en Puig, maar zaten Frenkie de Jong en Memphis Depay nog op de bank. Barcelona slaagde er in de eerste helft in om veel voor het doel te komen. Het zorgde dat Barcelona na ruim twintig minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam. Nadat Balde naar de grond werd gewerkt in het strafschopgebied kon Pique vanaf 11 meter binnen schieten.

Kort erna was het opnieuw Manaj die tot scoren kwam. De aanvaller, die tegen Tarragona drie keer wist te scoren, kwam goed voor zijn man bij een lage voorzet en schoot als een echte spits Barcelona op een 2-0 voorsprong. Een handsbal van Nils zorgde ervoor dat Saiz kort voor rust vanaf de stip 2-1 maakte.

Vlak voor de pauze mocht Memphis Depay zijn officieuze debuut maken. De aanvaller verving de Manaj, die met een hoofdblessure naar de kant moest. Na de pauze kwamen onder meer Griezmann en Frenkie de jong in de ploeg en met die frisse krachten kwam Girona nog maar weinig in het spel voor.

Echter wist FC Barcelona niet door te drukken tot het strafschopgebied. Gevaarlijker dan een aantal schoten van Depay en Griezmann kwam Barcelona niet. Toch scoorde Barcelona nog één keer. Memphis Depay maakte namelijk zijn eerste doelpunt in het shirt van Barça, nadat Griezmann hem de strafschop gunde. Het werd door de strafschop van Depay 3-1 in het Estadi Johan Cruijff.

FC Barcelona vertrekt na een aantal trainingsdagen komende week naar Duitsland, waar het onder meer oefenwedstrijden speelt tegen Stuttgart en RB Salzburg. Op 8 augustus in de jaarlijkse Trofeo Joan Gamper wedstrijd. Dit seizoen is Juventus de tegenstander.