BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

MD: Voorzitter Barcelona sprak al met familie Griezmann

Josep Bartomeu, de voorzitter van FC Barcelona, is in de beslissende fase van de transfer van Antoine Griezmann ingezet voor onderhandelingen.

Voor FC Barcelona is de transfermarkt begonnen. De Catalanen willen zich in januari op meerdere plekken gaan versterken. Namen als Phillipe Coutinho, Yerry Mina en Arthur  staan hoog op het lijstje van FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht heeft echter groter doel en dat is Antoine Griezmann.

De Spaanse  media is al weken bezig met wie Barcelona in januari naar Camp Nou gaat halen. Wordt het Phillipe Coutinho, Yerry Mina Arthur of toch een andere naam? Toch zijn ze in Barcelona  ook al bezig met de transfers voor komende zomer. De club wil de concurrentie in de voorhoede verder opschroeven en daar is een superster voor nodig.

Mundo Deportivo wist in de zomer al te melden dat FC Barcelona mogelijk Antoine Griezmann naar Barcelona wilde halen. De ster van Atletico Madrid tekende in de zomer een nieuw contract bij zijn club, maar de Fransman nam in dat contract op dat hij in de zomer dan wel voor 100 miljoen euro mag vertrekken. Technisch secretaris Robert Fernandez sprak in de afgelopen weken al met Griezmann. Volgens Mundo Deportivo   hebben de Franse aanvaller en FC Barcelona inmiddels ook al een akkoord. De club moet echter nog wel in gesprek met Atletico Madrid.

Ontmoeting tussen Bartomeu en familie

Josep Bartomeu, de voorzitter van FC Barcelona, is in de afgelopen  weken ingezet om de transfer van Antoine Griezmann naar Barcelona te versnellen. De voorzitter sprak tijdens een diner in Barcelona met de familie van Griezmann.  Onder meer de ouders van Antoine waren bij dat gesprek aanwezig. Maar ook de zus, die tegenwoordig Griezmann’s zaakwaarnemer is, was aanwezig. Bartomeu zou volgens de krant de familie ervan overtuigd hebben om naar Barcelona te vertrekken.

Tijdens de gesprekken werd er ook gesproken over de ontsnappingsclausule. Barcelona, dat nog in gesprek moet met Atletico Madrid, kan Griezmann in de zomer voor 100 miljoen euro overnemen van de Madrileense club. Echter zou Griezmann bij het betalen van de clausule enorme belastingen moeten betalen.  De club wil daarom de transfer buiten de clausule afronden om de aanvaller tegoed te komen.  Mochten de clubs er uit komen dan gaat Griezmann waarschijnlijk in juli de eerste aankoop van FC Barcelona voor het nieuwe seizoen worden.

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.