BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Martens vergeleken met Messi: ”Dat is wel een beetje overdreven”

Voor Lieke Martens was 2017 een geweldig jaar. De 25-jarige Limburgse  won de Europese titel met Oranje, maakte de overstap naar het grote FC Barcelona en werd bovendien uitgeroepen tot  de beste speelster van zowel Europa als de wereld. 

“Ik had echt het gevoel dat er veel in het team zat”, blikt Martens in een interview met de Nos terug het EK in eigen land.   “Natuurlijk hebben we onszelf een verrast, maar we hebben het wedstrijd voor wedstrijd bekeken. We werden steeds hechter en het teamgevoel groeide. We waren onverslaanbaar.”

Voor het EK maakte Martens de overstap van het Zweedse FC Rosengard naar FC Barcelona. In Catalonië groeide Martens in een zeer korte periode uit tot één van de topspeelster van het team. Op aankondigen van de wedstrijden Martens inmiddels zij aan zij met de grote ster Lionel Messi. “Dat is iets heel moois. Het is echt een goede stap voor het vrouwenvoetbal dat zo’n grote club het vrouwenvoetbal op de kaart zet”, aldus de Nederlandse. ”Het is wel overdreven om vergeleken te worden met Messi. Ik heb wel die dribbel en het scorend vermogen, maar niemand is met hem te vergelijken.”

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.