in ,

Martens helpt Barcelona Femení met treffer aan ruime zege

Barcelona Femení is vooralsnog niet te stoppen. De Catalaanse ploeg won zondagmiddag met overtuigende cijfers van Logroño: 6-0. Lieke Martens had een belangrijke bijdrage met een doelpunt.

De Nederlandse aanvalster kreeg van trainer Lluis Cortés een basisplaats en dat bleek al vroeg in de wedstrijd een goede keuze. Na zes minuten opende de Nederlandse de score in het Estadi Johan Cruyff. Barcelona Femení had er zin in en na twintig minuten spelen stond het al 3-0 door doelpunten van Caroline Graham Hansen en Vicky Losada. Op slag van rust deed Aitana Bonmati er nog een schepje bovenop met de 4-0.

Na rust duurde het even voordat Barcelona Femení het net wist te vinden. Alexia Putellas zorgde in de 81e minuut voor de 5-0. Dit bleek niet de laatste treffer van de wedstrijd. Met haar tweede treffer zorgde Bonmati in de blessuretijd voor de 6-0. Een passend slotstuk van een mooie middag in Barcelona.

Vlak voor het begin van de wedstrijd ontving Barcelona Femení de trofee voor het winnen van de competitie in 2019-2020. De Primera Iberdrola werd door de coronacrisis gestaakt en niet meer hervat. De Spaanse bond om de ranglijst te zien als eindstand. Daarin stonden de vrouwen van Barcelona op de eerste plek met een ruime voorsprong op nummer twee Atletico Madrid.

https://twitter.com/FCBfemeni/status/1315310311470174208

What do you think?

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

Puig vol zelfvertrouwen: ”Kan van waarde zijn voor deze geweldige club”

LaLiga maakt speeldatum atypische Clasico bekend