in ,

WINWIN LoveLove

Laporta op pole position in race om voorzitterschap FC Barcelona

Joan Laporta FC Barcelona

De strijd voor het voorzitterschap van FC Barcelona wordt met de week spannender. Vier kandidaten zijn maandag afgevallen, toen de kandidaten werden opgeroepen in Camp Nou om alle handtekeningen in te leveren die de afgelopen twee weken zijn bemachtigd. Het doel was duidelijk: 2.257 handtekeningen die nodig zijn om officieel deel te nemen aan de verkiezingen eind deze maand.

In de loop van de dag zijn er verschillende kandidaten afgevallen. Agustí Benedito, Jordi Farré, Xavier Vilajoana en Lluis Fernández Alá hebben meegedeeld dat zij niet de nodige handtekeningen hebben bemachtigd en daarom hebben zij de verkiezingsstrijd opgegeven.

Slechts vier kandidaten zijn overgebleven om de verkiezingen op 24 januari te winnen. Joan Laporta staat momenteel op pole position. De voormalig voorzitter heeft in totaal 10.257 handtekeningen weten te bemachtigen. Een cijfer dat ver boven de bijna 4.500 die hij in 2015 behaalde, en zelfs meer dan Josep María Bartomeu, de grote winnaar van de verkiezingen in 2015 wist te behalen.

De andere top-kandidaat, Víctor Font, meldde dat hij 4.710 handtekeningen heeft weten te bemachtigen, een flink aantal minder handtekeningen dan zijn concurrent Joan Laporta. Toni Freixa en Emili Rousaud hebben ook de benodigde handtekeningen binnen gehaald. Zij haalden net het aantal handtekeningen binnen die nodig zijn om deel te nemen aan de verkiezingen van FC Barcelona.

Degene die het dichtst bij deelname aan de verkiezingen was, was Jordi Farré. De kandidaat, die vandaag moest afhaken, deelde tijdens zijn campagne pizza’s en tatoeages uit aan de socio’s die hem steunden. Hij behaalde 2.082 handtekeningen. De kandidaat gaf na de nederlaag aan dat hij zijn steun aan Joan Laporta geeft tijdens de verkiezingen.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Messi Levante

‘Messi ondanks hamstringklachten beschikbaar voor Supercopa’

FC Barcelona speelt alleen in El Clasico met speciaal tenue