in

LaLiga in handen van Real Madrid na puntverlies Barcelona

Alba

FC Barcelona heeft vrijdagavond dure punten verloren in de strijd om de landstitel met Real Madrid. Een inspiratieloos Barcelona kwam in Sanchez Pizjuan niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Sevilla.

FC Barcelona begon zoals de afgelopen wedstrijden enorm scherp aan de wedstrijd met direct kleine kansen voor Ivan Rakitic en Luis Suarez. Maar de intenties van Sevilla, met Luuk de Jong in de basis, waren vanaf minuut 1 duidelijk. Barcelona het spel laten maken en in flitsende uitbraken proberen te scoren.

In één van de eerste vrije trappen lukte de thuisploeg dat ook, want Koundé schoot rakelings naast het doel van Ter Stegen. Aan de andere kant FC Barcelona enorm veel moeite om de juiste spelers aan de bal te krijgen en om ruimte te vinden.

De gevaarlijkste kansen van FC Barcelona kwamen vrijdagavond vooral van de voet van Messi. De Argentijn schoot enkele vrije trappen tussen de palen, maar werden allemaal voor de lijn gered. Aan de andere kant waren Munir, ex-speler van FC Barcelona, en El Campos zeer dichtbij een treffer. Zij stuitte echter op Ter Stegen, die Barcelona daarmee in de wedstrijd hield.

Door het puntverlies van de ploeg van Quique Setién kan Real Madrid, dat later dit weekend in actie komt tegen Real Sociedad, de koppositie overnemen. Daarmee hebben de Madrilenen voor de komende weken de titel in eigen hand.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Real Madrid nadert FC Barcelona weer tot twee punten

Frenkie de Jong | FC Barcelona

Frenkie de Jong langer uit de roulatie bij FC Barcelona