in

Initiatiefnemers voor motie halen ruim 20.000 handtekeningen op

Een ongekend succes. De motie van wantrouwen tegen Josep María Bartomeu is op weg om de grootste in de geschiedenis van FC Barcelona te worden. In slechts twee weken tijd hebben oppositiegroepen een opvallend aantal van 20.731 supporters verzameld om de raad van bestuur van FC Barcelona omver te werpen. Cijfers die zelfs de grootste concurrenten niet voor mogelijk hielden.

De initiatiefnemers van de motie van wantrouwen tegen de raad van bestuur onder voorzitterschap van Josep Maria Bartomeu hebben aan FC Barcelona 20.731 handtekeningen overhandigd die in de komende dagen moeten worden gevalideerd om de 16.520 te bereiken die nodig zijn voor een stemming komende oktober onder alle clubleden van Barça.

Als de motie van wantrouwen succesvol is (twee derde van de stemmen tegen het bestuur zijn volgens de statuten vereist), moet de raad van bestuur van Bartomeu stoppen. Er moet dan tussen een periode van 40 dagen tot drie maanden presidentsverkiezingen worden uitgeschreven. Deze zouden in januari kunnen plaatsvinden, twee maanden voor de datum die vorige week door de raad van bestuur is aangekondigd en waarop de verkiezingen voor het weekend van 21 en 22 maart worden gehouden.

What do you think?

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

WAUW! Puig en Pedri stelen de show met magnifiek staaltje hooghouden

Gamper Cup 2020

Samenvatting | Barcelona eenvoudig langs Elche in Gamper Cup