BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Iniesta stopt als international: “Was geen droomafschied”

Na 133 keer het nationale shirt van Spanje gedragen te hebben, vindt Andrés Iniesta het mooi geweest. De voormalig middenvelder van FC Barcelona neemt na een matig wereldkampioenschap in Rusland afscheid van de Spaanse ploeg. 

Spanje verloor zondag in de achtste finale van het WK in Rusland na strafschoppen van het thuisland. Na afloop van het duel was Iniesta duidelijk over zijn toekomst: “Dit was mijn laatste wedstrijd voor de Spaanse selectie. Op individueel vlak was het een fantastische periode”, aldus Iniesta na het teleurstellende duel tegen Rusland. “Het was niet het gewenste afscheid, maar dit soort dingen gebeuren in het voetbal.”

Iniesta neemt met een gevulde prijzenkast afscheid van de nationale ploeg. De oud-aanvoerder van FC Barcelona won in 2008 en 2012 het Europees kampioenschap met Spanje.  Daarnaast was Iniesta van onschatbare waarde voor de Spanjaarden in de finale van het WK in 2010 tegen Nederland. Iniesta bezorgde Spanje in de 116e minuut de Wereldtitel. Komend seizoen Kan Iniesta zich volledig gaan richten op het clubvoetbal bij zijn nieuwe club Vissel Kobe.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.