BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Iniesta: ”Ik ga door zolang mijn lichaam het toelaat”

Andrés Iniesta tekende vrijdag in het bijzijn van voorzitter Josep Bartomeu een contract voor het leven bij FC Barcelona. Voor de Catalanen is het de eerste keer dat zij een speler zo’n lang contract geven. ”Het is de eerste keer dat we een contract voor het leven geven. Dat doe je alleen voor exceptionele spelers”, zo zei Bartomeu tijdens de persconferentie. 

”Het is een speciale dag”, zei Iniesta na het tekenen van zijn contract. ”Het is een privilege om aanvoerder te zijn van deze club. Ik ben ze dan ook dankbaar voor dit contract.”

Het was lang onzeker of Iniesta zijn contract bij Barcelona zou verlengen. Onder andere Juventus zou Iniesta afgelopen zomer naar Italië hebben willen halen. ”Ik heb de afgelopen dagen over andere dingen gesproken. Maar de liefde voor Barcelona zorgde ervoor dat ik geen andere keuze had. Ik blijf hier tot zolang mijn lichaam en geest het toelaten”, zei Iniesta, die wel duidelijk is dat hij niet voor een reserverol blijft. ”Het contract voor het leven betekend niet alleen mijn aanwezigheid. Ik blijf hier niet voor twee wedstrijden. Als ik niet tevreden ben, dan passen we de ideeën aan.”

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like