BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

”Mijn idee is om gewoon te spelen tegen Spanje”

De fans van Argentinië en FC Barcelona hoeven zich geen zorgen te maken over de fysieke toestand van hun ster Lionel Messi. De  aanvaller kwam afgelopen week tijdens de 2-0 overwinning op Italië niet in actie, dinsdag tegen Spanje lijkt Messi wel gewoon te gaan spelen.

”Mijn idee is om dinsdag tegen Spanje gewoon te gaan spelen”, zei Messi in  een interview met Fox Sports.   ”Maar ik moet morgen tijdens de laatste training  maar zien hoe ik mij voel.  Gisteren voelde het goed. Dus ik hoop gewoon te kunnen spelen.” Inmiddels is bekend dat Messi maandag gewoon de training bij de Argentijnen heeft afgerond en daarmee vrijwel zeker in actie gaat komen.

Ook bondscoach Sampaoli liet dinsdag tijdens de persconferentie nog maar eens weten dat Messi dinsdag vrijwel zeker kan spelen. ”Messi heeft gewoon getraind. Hij voelt zich goed”, benadrukte de coach. ”Als er problemen waren dan had hij niet gespeeld. Messi heeft zondag en vandaag gewoon getraind en het ziet er prima uit.  Wij zien geen problemen.”

Messi sloeg afgelopen week het duel  met Italië  over vanwege lichte hamstring-klachten. Niet vanwege een blessure, maar om een blessure te voorkomen.  Het duel tussen beide landen werd in januari pas ingepland. In eerste instantie zou het Oranje van Ronald Koeman dinsdag aantreden tegen Spanje, maar dat werd eerder dit jaar gewijzigd.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.