in

AngryAngry

Heibel in de tent bij FC Barcelona

Hoewel de meeste clubs zich op dit moment bezig houden met het overleven tijdens het coronavirus, is er bij FC Barcelona op dit moment vooral heibel in de tent. Zes bestuursleden van de club zijn vrijdag al dan niet vrijwillig opgestapt. Zij zijn het niet eens met het huidige beleid van voorzitter Josep Bartomeu.

In een verklaring schrijven directieleden Emili Rousaud, Quique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor en Jordi Calsamiglia:

Hierbij willen we u informeren dat de onderstaande ondertekenaars de beslissing aan president Bartomeu hebben overgedragen om onherroepelijk af te treden als directeur van FC Barcelona.

We zijn op dit punt beland, omdat we de criteria en manieren waarop de club geleidt wordt niet kunnen omdraaien in het licht van belangrijke toekomstige uitdagingen, en vooral met het nieuwe postpandemische scenario.

We benadrukken ook onze ontgoocheling over laatste sociale media-ontwikkelingen, bekend als “Barçagate”, waarvan wij op hoogte werden gesteld via de pers.

De zes directieleden zijn onder meer niet blij met de manier waarop Barcelona zich opstelt tijdens de coronacrisis. Barcelona liet onder meer de selectie 70% salaris inleveren, maar ook het personeel moest salaris inleveren. Zowel de spelers als het personeel kwam dit vanuit de media te weten. Bovendien zou voorzitter Bartomeu een pr-bureau hebben ingehuurd om bestuursleden op sociale media in een kwaad daglicht te stellen, waardoor hij zelf beter naar voren komt.

Vicevoorzitter Rousaud, die sinds dit jaar, de functie bekleed bij FC Barcelona, gaf deze week een interview aan dat hij verbaast was over het feit dat Bartomeu hem afgelopen week het verzoek deed om te vertrekken. Het bestuurslid suggereert bovendien dat er sprake is van corruptie binnen het bestuur.

Barça ontkent

Uiteraard heeft FC Barcelona vrijdag ook van zich laten horen. De club ontkent dat er sprake is van corruptie binnen het bestuur en is nog in afwachting van het onderzoek dat is gestart gestart naar de sociale media. “Bovendien is het ontslag van de bestuursleden een gevolg van herstructurering, die nodig is om de club voor te bereiden op de toekomst en de gevolgen van de huidige crisis te overwinnen”, zo schrijft de club.

Messi-Argentinië

Messi reageert op Inter-geruchten: ‘Fake news’

El Sierd - Johan Cruijff

Het nieuwe Barcelona van Johan Cruijff