in

Update: Setién kan tegen Leganés niet beschikken over Alba

Het is weer even wennen. We moesten drie maanden wachten op een wedstrijd van FC Barcelona, maar nu er weer wordt gevoetbald, volgen de wedstrijden elkaar in rap tempo op. Afgelopen zaterdag rekenden de Catalanen simpel af met RCD Mallorca. Dinsdagavond keren ze terug in eigen huis. Voor de thuiswedstrijd tegen Leganés doet Quique Setién beroep op dezelfde namen als afgelopen weekend.

Daarnaast kan de oefenmeester weer beschikken over Clément Lenglet. De Fransman was geschorst voor de competitiehervatting tegen Mallorca. Zijn plek in het hart van de defensie werd niet ingenomen door Samuel Umtiti, maar door Ronald Araújo. Laatstgenoemde maakte daarmee zijn basisdebuut in de hoofdmacht. De verwachting is echter dat Lenglet tegen Leganés ‘gewoon’ weer aan de aftrap verschijnt.

In de wedstrijdselectie is ook weer plek voor enkele grote talenten uit de eigen jeugdopleiding. Riqui Puig, Alex Collado, Araújo en Monchu kunnen wederom hopen op speeltijd. Ook Frenkie de Jong, die tegen Mallorca om een wissel vroeg vanwege lichte klachten, is ‘gewoon’ van de partij.

De thuiswedstrijd tegen Leganés begint om 22.00 uur. De eerste ontmoeting dit seizoen, gespeeld op 23 november, won Barcelona met 1-2. Barça kwam vroeg op achterstand, maar Luis Suárez en Arturo Vidal bezorgden de koploper alsnog de driepunter. Leganés is de huidige nummer negentien van Spanje. De ploeg ging afgelopen weekend met 1-2 onderuit tegen Valladolid.

Bekijk de samenvatting van de eerste ontmoeting tussen Leganés en Barcelona.

Update 14.00 uur:

Setién heeft toch een gedwongen wijziging moeten doorvoeren in de wedstrijdselectie. Jordi Alba is dinsdagavond namelijk niet van de partij. De linksachter liep tegen Mallorca tegen zijn vijfde gele kaart op en moet de thuiswedstrijd tegen Leganés aan zich voorbij laten gaan.

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Messi bezorgt Barcelona 1-0 overwining

La Liga maakt datum van kraker tegen Atlético Madrid bekend

Setién verdedigt Griezmann: ‘Antoine is onbetwistbaar’