BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Franse aanvaller verschijnt op schaduwlijst FC Barcelona’

FC Barcelona is het seizoen uitstekend begonnen. Dat misschien wel tegen alle verwachtingen in. De Catalanen hebben namelijk een alles behalve rustige zomer achter de rug. Vooral op het gebied van transfers was een lange tijd onrustig. Sterspeler Neymar vertrok naar het Franse PSG, Dembélé werd voor een recordbedrag overgenomen van Dortmund en Coutinho en Seri kwamen uiteindelijk toch niet. Toch staat de Catalaanse grootmacht feilloos aan kop in de Spaanse competitie en de Champions League. Achter de schermen houdt de club zich toch alweer bezig met eventuele transfers.

Mundo Deportivo wist gisteravond te melden dat Anthony Martial aan het lijstje van mogelijke, toekomstige aanwinsten is toegevoegd. De Fransman wordt al jaren nauwlettend in gaten gehouden door de scouting van Barça en is in positieve zin opgevallen. De buitenspeler van Manchester United is nog jong (21 jaar) en heeft bij zowel AS Monaco als United bewezen dat hij een speler is met veel specifieke kwaliteiten. Dat maakt Martial een interessante optie voor de Catalanen, zeker ook omdat zijn situatie bij United een groot vraagteken is. De speler verschijnt namelijk niet iedere wedstrijd aan de aftrap, wat logisch is met zoveel goede aanvallers in de selectie.

José Mourinho heeft voorin namelijk opties te over. Niemand voorin lijkt zeker van zijn plan, op kersverse miljoenenaankoop Romelu Lukaku na. De nummer 9 is zeker van zijn plek, maar het is altijd de vraag wie de aanval completeert aan de aftrap. De situatie voor Martial is zeker niet uitzichtloos, maar de kans is groot dat die wel verslechtert. Niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic (oud-Barça) zal na de winter namelijk zijn rentree maken in het elftal van The Red Devils.

Martial maakte in de zomer van 2015 de overstap naar Manchester United, destijds nog onder leiding van Louis van Gaal. De Franse buitenspeler verliet Monaco voor maar liefst 50 miljoen euro, dat door verschillende variabelen de 80 miljoen euro kan aantikken. Mocht Barcelona vergaande interesse krijgen in de Fransman, zal het dus een aardig bedrag moeten ophoesten. Doet Barça dat, zal Martial de vierde Fransman worden in de Catalaanse groep. Umtiti, Digne en Dembélé vertegenwoordigen het land op dit moment.

Les Bleus

Gisteravond speelde het Franse Elftal de kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. De Fransen wonnen het duel met 0-1, door een vroege treffer van Matuidi. Umtiti en Digne begonnen beide aan de aftrap. Martial moest de wedstrijd vanuit zijn woning bekijken. Hij is door Deschamps niet geselecteerd voor de allesbeslissende wedstrijden. De Fransen zijn bij een thuisoverwinning op Wit-Rusland aankomende week, verzekerd van een ticket naar Rusland.

https://twitter.com/samumtiti/status/916769385230020609

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like