Femení ondanks nederlaag naar halve finale Champions League

FC Barcelona Femení heeft zich voor de vierde keer in vijf jaar geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De ploeg van trainer Lluis Cortés verloor woensdagmiddag in de return met 2-1 van Manchester City, maar die uitslag was acceptabel na de 3-0 zege van vorige week.

Voor Lieke Martens was er net als in het heenduel geen basisplek bij Barcelona Femení. Zij zag vanaf de kant dat Manchester City zich niet zomaar gewonnen gaf, ook al was de uitgangspositie niet gunstig. De Engelse ploeg kwam in de twintigste minuut op een 1-0 voorsprong. Janine Beckie tikte de bal uiteindelijk binnen, nadat een corner niet goed werd verwerkt door Barcelona Femení.

Een kwartier na rust was het Asisat Oshoala die alle hoop bij Manchester City aan flarden schoot door gelijk te maken. Ze had al eerder kunnen en misschien wel moeten scoren. Ze had al een paar goede kansen gemist. Vlak na het doelpunt van de Nigeriaanse werd Lieke Martens ingebracht. De halve finale was al uit het zicht voor City, maar ze wisten de return nog wel te winnen. Sam Mewis zorgde voor een 2-1 eindstand met een rake strafschop.

In de halve finale wachten ontmoetingen met de winnaar van Olympique Lyon-Paris Saint Germain.