in ,

‘FC Barcelona wil werk maken van Spaans supertalent’

Camp Nou - Mes Que Un Club

FC Barcelona scout Mani, die werkzaam is in het gebied Andalusië, heeft in het programma Què T’hi Jugues van Cadena SER bekend gemaakt dat de Catalanen zeer gecharmeerd zijn van Bryan Gil. De 19-jarige buitenspeler wordt dit seizoen door Sevilla verhuurd aan Eibar en laat vooralsnog een uitstekende indruk achter en wordt gezien als één van de grootste talenten op de Spaanse velden. Mani gaat zelfs zo ver dat hij vergelijkingen maakt met PSG-ster Neymar.

Het jeugdproduct van Sevilla is bij Eibar aan zijn tweede uitleenbeurt in La Liga toe, nadat hij in januari 2020 ook al een tijdelijke overgang maakte, naar het vorig seizoen gedegradeerde CD Leganés. Bij de laatst genoemde club maakte de jongeling een aardige indruk al was hij er geen onbetwistbare basisspeler. Dit seizoen lijkt het voor Gil het jaar van de doorbraak te zijn. Zo mocht hij bij het Baskische Eibar al in 14 La Liga wedstrijden meespelen waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 1 assist.

Op 17-jarige leeftijd maakte Gil zijn debuut in de hoofdmacht van Sevilla en voorlopig staat de teller er op 21 wedstrijden. Het goudhaantje van de Andalusiërs heeft een contract tot 2023 met een afkoopclausule van 35 miljoen euro. Deze kan echter verhoogd worden tot 150 miljoen euro indien Gil zijn contract bij Sevilla verlengt.

Daarom is het volgens Mani, die Gil omschrijft als “de beste speler van Spanje”, van belang dat Barcelona snel handelt als ze het jonge talent voor ‘een prikkie’ willen overnemen. Het is echter nog maar de vraag of de Blaugrana dit bedrag op korte termijn op tafel kunnen leggen gezien de financiële situatie waarin de club zich momenteel bevindt.

Written by Yannick

Ronald Koeman

Ronald Koeman in nieuwe serie Videoland

Lionel Messi tijdens de bekerwedstrijd van FC Barcelona tegen Sevilla

Copa del Rey | Sevilla – FC Barcelona