BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Duits international zit transfer Coutinho naar Barça in de weg’

De rumoerige transferzomer lijkt FC Barcelona nog steeds hardnekkig te achtervolgen. De transferzomer waarin de Catalanen afscheid moesten nemen van sterspeler Neymar, die voor een recordbedrag van 222 miljoen euro vertrok naar PSG. De transferzomer waarin Barça het eigen clubrecord verbrak voor de komst van Ousmane Dembélé. En, last but not least, de transferzomer waarin Coutinho meerdere keren werd gefotoshopt in het tenue van Barça, maar uiteindelijk toch bij Liverpool bleef. Door de media wordt er druk gezocht naar de exacte redenen van de mislukte transfer van de Braziliaanse middenvelder. Het schijnt dat Coutinho zijn verlengde verblijf in Engeland te danken heeft aan Thomas Müller.

Het Duitse Bild berichte eerder vandaag dat Thomas Müller de kans had om naar de Engelse topclub te verkassen, maar Bayern München wilde niet meewerken aan een transfer. Het standpunt van de Duisters tijdens de onderhandelingen over een transfer van de Duitse international was voor Liverpool de reden om Coutinho niet naar FC Barcelona te laten vertrekken. De Engelsen hadden goede hoop Müller over te nemen van de Duitse recordkampioen. De 28-jarige aanvaller is namelijk niet meer onomstreden in het elftal van Carlo Ancelotti. Desondanks bleef Müller ‘zijn’ club gewoon trouw.

Duits international Thomas Müller. Niet meer onomstreden in het elftal van Bayern, maar toch te belangrijk om te missen.

Vanaf het moment dat Barça afscheid nam van Neymar, werd zijn landgenoot Coutinho in verband gebracht met een overstap naar de Catalaanse grootmacht. Lange tijd leek de transfer ook werkelijkheid te worden, maar de houding van Liverpool deed Barça uiteindelijk toch afhaken. De Catalanen waren zelfs bereid om 160 miljoen euro (inclusief bonussen) neer te leggen voor de Braziliaanse spelmaker, maar de Engelsen willen niets weten van een transfer. De kans dat het bestuur van Barça tijdens de winterse transferperiode nog een poging waagt voor Coutinho, is overigens zeer klein. De 26-jarige middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, kwam tijdens het eerste groepsduel in de Champions League namelijk gewoon uit voor zijn huidige werkgever. Dit betekent dat het voor Coutinho niet meer mogelijk is om uit te komen voor een andere club in het Miljoenenbal. Daarnaast lijkt Barça vol voor Seri te gaan, de Ivoriaanse middenvelder van OGC Nice.

Coutinho deed vorige week zijn verhaal over de rumoerige transferperiode. De Braziliaan ontkende niet dat het zijn droom is om voor FC Barcelona uit te komen. ”In het leven krijg je meerdere aanbiedingen. De ene keer ben je geïnteresseerd, de andere keer weer niet. In dit geval (verwijzend naar de aanbieding van Barça) waren mijn familie en ik zeer geïnteresseerd’’, aldus de nummer 10 van Liverpool. ”Het is een eer om een aanbieding te krijgen van zo’n grote club’’, maar toch kwam er van de transfer niets terecht: “Het was een moeilijke maand voor mij. Maar het is zoals het is. Ik heb de knoppen omgezet en zal mij focussen op Liverpool. Het is namelijk nog steeds een grote eer om voor deze club te mogen spelen. Zolang ik hier speel, zal ik altijd mijn best doen voor de club.’’

Get real time updates directly on you device, subscribe now.