BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Dembéle op zijn plek bij Barcelona: “Ik wil hier titels winnen’’

De zoektocht van FC Barcelona naar een vervanger voor Neymar was een helse klus. De Braziliaanse sterspeler vertrok eind juli voor een absoluut recordbedrag van 222 miljoen euro naar het Franse PSG en laat een enorme leegte achter. In de zoektocht naar een vervanger kwam Barça uit bij Ousmane Dembélé. Na een lange transfersoap kwam het Franse toptalent uiteindelijk een maand na het vertrek van Neymar over van Borussia Dortmund. Barça verbrak het eigen clubrecord en legde een bedrag van 105 miljoen euro op tafel. Aan hem de zware taak om Neymar te doen vergeten. In gesprek met het Spaanse Mundo Deportivo laat hij zich onder andere daar over uit.

De Franse buitenspeler heeft net als FC Barcelona een lange en zware transferzomer achter de rug. Sinds het vertrek van Neymar werd de Fransman nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Catalonië. De speler zelf maakte zich onmogelijk bij de Duitse topclub door een training van de Duitsers over te slaan zonder iets van zich te horen. Hierop kreeg hij een boete en een schorsing opgelegd. Ondertussen probeerde Barça ‘Die Borussen’ te overtuigen de speler naar Spanje te laten verkassen. Na weken onderhandelen werd er dan eindelijk een overeenstemming bereikt. Dembélé, de nieuwe nummer 11 van FC Barcelona. Maar van vergelijkingen met Neymar wil hij niks weten. ”Neymar is een geweldige speler en ik moet mij eerst nog maar eens laten zien. Ik weet dat hij samen met Messi en Suárez een geweldige voorhoede vormde, maar daar denk ik niet aan. MSN, MSD.. Dat soort zaken laat ik over aan de media’’, aldus de aanvaller.

Dembélé kon vorig jaar de stap naar Barça al maken. Destijds koos hij echter voor een transfer naar Borussia Dortmund. Waarom? ”Ik zou niet aan de nodige speeltijd komen. Ik speelde pas een halfjaar als basisspeler, bij Stade Rennais. Ik moest nog veel leren. Nu voel ik dat ik er klaar voor ben. Ik hoop de club het vertrouwen dat zij in mij hebben terug te geven met mijn prestaties op het veld.’’ Het afgelopen seizoen won Dembélé de Duitse beker. Met FC Barcelona hoopt hij meer prijzen aan zijn erelijst toe te voegen. ”De Champions League winnen? Dat zou geweldig zijn. Daar gaan we voor.’’

https://twitter.com/FCBarcelona/status/904681278842265600

Real Madrid

Dembélé kende een uitstekende seizoen bij Borussia Dortmund. Zijn prestaties op het veld vielen niet alleen de scouting van Barça op. Ook aartsrivaal Real Madrid was geïnteresseerd. Maar de Fransman had zijn keuze al snel gemaakt. ”Ik weet niks van de interesse van Real Madrid. De afgelopen transferperiode heb ik niets van hen gehoord. Ik ben fan van Barcelona sinds mijn achtste, dus voor mij was het al een lange tijd duidelijk welke club het zou worden.’’ De speler sprak ook niet met Zinedine Zidane, de hoofdtrainer van Real Madrid. Dat deed hij wel met Ernesto Valverde. Die had lovende woorden over voor het toptalent: ”Valverde vertelde dat hij blij is met mijn komst en hij verwacht dat ik het goed zal doen en mij snel zal aanpassen aan het spel en de club. Maar ik moet vooral kalm blijven.’’

Debuut

Aankomend weekend speelt Barça haar derde competitiewedstrijd tegen stadgenoot Espanyol. Of Dembélé zijn debuut zal maken? Dat is niet aan hem. ”De trainer beslist. Ik zal snel mijn ritme weer moeten oppakken. Ik heb ruim twee weken niet in groepsverband getraind en moet de automatismen snel terugkrijgen’’, aldus de nieuwe nummer 11.

Ousmane Dembélé tijdens zijn officiële presentatie in het Camp Nou. Het stadion waar hij als kind van droomde.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like